Navigation
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam
Wed Sep 09, 2015 2:48 am by sksportcar

» Homestay Di Kota Bharu
Sun Jan 25, 2015 10:52 pm by sksportcar

» Kereta Sewa Shah Alam
Tue Aug 05, 2014 8:54 am by sksportcar

» Bahasa Jepun: Ayat Seharian,Hari,Haribulan & Nombor
Mon Sep 23, 2013 8:43 pm by foxfoxer

» Tips nak hapuskan virus secara manual [On updates]
Tue Mar 19, 2013 8:38 am by Optitech

» Teknik defense dari virus and spyware [Auto]
Thu Jul 21, 2011 2:53 am by Optitech

» Virus shortcut kat pendrive
Thu Jul 21, 2011 12:27 am by Optitech

» Admin Kembali dengan Menyengat
Wed Jul 20, 2011 1:59 pm by Optitech

» Xcode Magazine - Penulisan daripada hacker
Wed Jul 20, 2011 12:45 pm by Optitech


kacang gila kalau buat robot ni

View previous topic View next topic Go down

kacang gila kalau buat robot ni

Post  ferus on Sat Oct 02, 2010 12:26 am

haha, ramai orang kata buat robot ni susah tapi bg aku senang gila
yang penting tau tu programming, ala pakai la ccs compiler tp kalu dah xtau sangat pun pakai JAL tp xda standard la kalau student pakai JAL sb kat US JAL ni student menengah ja yang pakai.
servo motor pun kena tau mcm mana dia function,,,
3 wire tu,
wire merah masuk positif, hitam negetif dan kuning tu signal.....
dulu aku pun xtau jg sampailah aku repeat sem,
kalau susah sangat korang call ja aku, aku bleh tolong ajarkan

016-4360929
any time
ataupun layan blog aku

www.projekelektronik1.blogspot.com

ferus

Posts : 5
Join date : 2010-10-02

Back to top Go down

Re: kacang gila kalau buat robot ni

Post  Optitech on Sun Oct 24, 2010 11:39 pm

Bro, nak tanya,
member aku ada buat projek helikopter.

Sekarang ni dia ada helikopter mainan tu(kawalan jauh).

Untuk projek dia tu, dia nak wat simulation.
Helikopter tu tak dikawal guna remote, tapi kawal guna komputer.
Kira cam main game gitu..

Kalau terkan kanan, belok kanan..
Kiri, belok kiri..

Pastu kat skrin tu nampak la helikopter tu belok belah mana2..(simulation jer..Kat heli tu tak pasang kamera pun)

Apa pendapat ko?

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum