Navigation
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam
Wed Sep 09, 2015 2:48 am by sksportcar

» Homestay Di Kota Bharu
Sun Jan 25, 2015 10:52 pm by sksportcar

» Kereta Sewa Shah Alam
Tue Aug 05, 2014 8:54 am by sksportcar

» Bahasa Jepun: Ayat Seharian,Hari,Haribulan & Nombor
Mon Sep 23, 2013 8:43 pm by foxfoxer

» Tips nak hapuskan virus secara manual [On updates]
Tue Mar 19, 2013 8:38 am by Optitech

» Teknik defense dari virus and spyware [Auto]
Thu Jul 21, 2011 2:53 am by Optitech

» Virus shortcut kat pendrive
Thu Jul 21, 2011 12:27 am by Optitech

» Admin Kembali dengan Menyengat
Wed Jul 20, 2011 1:59 pm by Optitech

» Xcode Magazine - Penulisan daripada hacker
Wed Jul 20, 2011 12:45 pm by Optitech


oh ibu..

View previous topic View next topic Go down

oh ibu..

Post  foronum on Fri Jun 18, 2010 11:55 pm

oh ibu..

apabila lahirnya diriku di atas muka bumi ini..
ibu cium aku..
ibu peluk aku..
lalu ayah azankan aku..
ketika itu aku masih tidak mengerti apa-apa..
aku tidak dapat lihat betapa gembiranya perasaan ibu ketika itu..

oh ibu..

ketika aku membesar..
ibu menyayangi aku bagai menatang minyak yang penuh..
ibu berikan aku segala yang aku mahu..
ibu korbankan masa ibu..
dan ibu korbankan wang ibu..
semata-mata untuk melihat aku gembira..
tetapi ibu..
aku tidak dapat lihat betapa kau sabar menahan kehendak ibu..

oh ibu..

ketika aku sudah mengerti..
ibu gembira melihat aku belajar dengan cemerlang..
ibu gembira melihat aku mempunyai ramai kawan yang baik..
dan ibu gembira melihat aku..
tetapi ibu..
aku tidak dapat lihat betapa penatnya kudrat ibu semata-mata untuk melihat aku begitu..

oh ibu..

ketika aku sudah dewasa..
aku sudah berada jauh dengan ibu..
aku sudah leka..
leka dengan arus perubahan dunia..
aku tidak tahu bahawa ibu rindukan aku..
aku tidak tahu bahawa ibu merindui suaraku..
dan aku tidak tahu bahawa ibu rindukan gurauan aku..
tetapi ibu..
jauh di sudut hatiku..
masih ada ibu yang aku sayang dan yang aku cintai..

oh ibu..

kalaulah aku dapat berada disisi ibu sekarang..
akan ku cium ibu puas2..
akan ku cium tangan ibu yang sudah lama tidak ku sentuh..
dan akan ku peluk ibu kuat2..
aku sangat menyayangi kau ibu..
tetapi ibu..
Allah lebih menyayangi ibu..
ibu telah pergi dahulu sebelum aku..
dan kini..
setiap malam aku berharap bantal peluk ku itu ibu yang aku cintai..
setiap malam aku berharap makanan yang aku makan itu ibu yang masak..
dan setiap malam aku berharap ibu dapat mengusap rambutku seperti yang ibu buat masa aku kecil dulu..

selamat tinggal ibu..

karya : Foronum
kelas : TKE B
NDP : E12209XXX

p/s : syes, mata aku bergenang masa aku tulis ni.. aku tak dapat gambarkan macam hidup aku kalau mak aku da tade..aku sayang mak aku..

foronum

Posts : 281
Join date : 2010-01-03
Location : tempat paling best !

Back to top Go down

Re: oh ibu..

Post  miszred on Sat Jun 19, 2010 12:05 am

urmmm ~ siyes sedey ~~ i misz my mak rite now ~~~

miszred

Posts : 82
Join date : 2010-01-03
Age : 24

Back to top Go down

Re: oh ibu..

Post  Optitech on Tue Jun 22, 2010 4:25 am

Foronum, ko yang karang sendiri ker karya tuh?
Huhuhu..sedey ku membacanya..
Banyak gak karya yang sedih2 pernah aku baca.
And yang ni pun syok..
Luahan dari seorang pengkarya pelajar..
Aku nak jadi anak baik..takmo nakal2.

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: oh ibu..

Post  foronum on Sun Jun 27, 2010 2:01 am

aku karang doh..
aku ta sangke yang aku ade jiwa seorang pengarang..
ahah, mase aku karang ni..
aku sedang tengok mak aku yang sedang susah payah masak, jage cucu die, macam lagi ah die buat.. 4
aku nak tolong, tapi die kate tade pape..
sedey doh..
aku cume boleh luahkan perasaan aku melalui sajak ni je..

foronum

Posts : 281
Join date : 2010-01-03
Location : tempat paling best !

Back to top Go down

Re: oh ibu..

Post  Sponsored content Today at 9:06 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum