Navigation
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam
Wed Sep 09, 2015 2:48 am by sksportcar

» Homestay Di Kota Bharu
Sun Jan 25, 2015 10:52 pm by sksportcar

» Kereta Sewa Shah Alam
Tue Aug 05, 2014 8:54 am by sksportcar

» Bahasa Jepun: Ayat Seharian,Hari,Haribulan & Nombor
Mon Sep 23, 2013 8:43 pm by foxfoxer

» Tips nak hapuskan virus secara manual [On updates]
Tue Mar 19, 2013 8:38 am by Optitech

» Teknik defense dari virus and spyware [Auto]
Thu Jul 21, 2011 2:53 am by Optitech

» Virus shortcut kat pendrive
Thu Jul 21, 2011 12:27 am by Optitech

» Admin Kembali dengan Menyengat
Wed Jul 20, 2011 1:59 pm by Optitech

» Xcode Magazine - Penulisan daripada hacker
Wed Jul 20, 2011 12:45 pm by Optitech


Cerita terbitan blogger terkenal! Mesti baca!

View previous topic View next topic Go down

Cerita terbitan blogger terkenal! Mesti baca!

Post  Optitech on Sat May 01, 2010 8:55 pm

Baru2
ni, aku memang bizi la dok switch the channel kat TV disebabkan boring
dok menatap facebook 24/7. disebabkan aku malas nak tengok TV back in
Tronoh so better aku amik peluang ni nak tau perkembangan lanjut dunia
hiburan Malaysia. tak sangka pulak aku ada jugak drama pasai orang
istimewa (baca:kurang sempurna) kat TV ; i.e. Halimah Jongang, Fatimah
Juling dengan Si Capik.



Specialnya
cerita2 ni, karakter2 yang jongang, juling dengan capik ni depa buleh
pulak buat Raja Lawak material for the whole family in Malaysia. Wow,
satu fenomena baru, lepas ni keluaq apa pulak? Autism? Buta? Bisu? Tuli?
Bengong? Bongkok? Kira isu ketidaksempurnaan pon buleh buat comedic
relief la. Aku ingatkan orang Malaysia tak open minded. Wow, this is
amazing!



Tapi
aku bengang dengan orang yang bengang dengan drama2 lagu ni. Depa kata
benda2 ni tak berperikemanusiaan, lagu pulak macam dok mencaci maki
golongan macam tu. Dey macha, biaq pi la depa nak bok keluaq drama lagu
tu. At least takdak la dok tengok drama pasai orang kaya dok berebut
harta mak pak, cintan cintun sembelit kasih, lawak bodo pecah skrotum ka
hapa.



Tapi
kan, dari dok fokus on one form of imperfection, awat tak buat saja
full retardation? Lagi senang, aku rasa buleh buat duit lagi. Takpa, kat
bawah ni aku dah siap buat drafting siap tajuk lagu lagi. Don’t worry,
lagu dia genre indie kan, dah nak tarik budak2 muda tengok cerita ni.
Kita bagi tajuk kaw2 pelik nak mampuih sampai aku pon tak paham pa dia
nak aku habaq. Sila la :



ROY
RETARD : THE SERIOUS CASE OF EXTREME RETARDATION



Sinopsis : Di Kampung Guru,
terdapat seorang pemuda yang cacat celanya tahap ekstrim mengalahkan
dubuk di Permatang Pauh mahupon babi2 di Sepang. Nama beliau Roy, dan
dia mengalami kecacatan di seluruh anggota badannya termasuk pala hotak
dan hati. Namun demikian, dia ingin berusaha untuk menjadi manusia
normal.



Peah
merupakan gadis idaman jejaka seluruh Kampung Guru termasuk Roy namun
disebabkan kecacatannya itulah menyebabkan Roy malu dan teragak2 untuk
berkenalan dengan Peah hatta dengan sesiapa sekali pon. Mujurlah Meon,
kawan sekelas Roy semasa tadika sehingga sekolah menengah sanggup
berkawan dengannya. Namun Meon pon seorang loser juga seperti Roy.



Oleh
itu, mereka berdua ini cuba untuk mencari seorang pick up artist sejati
lagenda yang digelar Kordi. Dikatakan Kordi ini tinggal di Taman Ira.
Namun untuk sampai ke Taman Ira, mereka terpaksa menghadapi pelbagai
tentangan termasuklah daripada Mael dan konco2nya yang berniat untuk
memalukan Roy dan Meon di hadapan Peah.



Berjayakan
Roy dan Meon untuk menjadi anak murid Kordi? Dan adakah Roy atau Mael
yang berjaya menambat hati Peah? Bagaimanakah dengan nasib Kampung Guru
yang dilanda wabak B4B1 yang disebarkan oleh Champrong, seorang Yahudi
Siam yang cuba untuk menggugat ekonomi dan politik Kampung Guru? Adakah
pilihan raya ketua kampung antara Pak Mon dan Lebai Samat berjaya
dilaksanakan? Siapakah yang bakal memenangi Piala Tai Song untuk Liga
Wakeboarding Antara Kampung (LiWAT)? Adakah kumpulan Lubang Saiful yang
diketuai oleh Anuar Abraham atau kumpulan Dacing Gaga yang diketuai oleh
Nick Exist? Siapakah Kordi dan di manakah Taman Ira dalam Google Earth?



WATAK2
:



KHAIRUL
NAJMI sbg ROY ARPACHSHAD



Seorang
pemuda yang mempunyai kecacatan iaitu : Pala besaq, mata juling, hidung
babi, gigi jongang, mulut longkang, telinga capang, bongkok, 8 jari kat
tangan, kulit kaler pink, kaki capik, autism, down syndrome, alzheimer,
skizofrenia, anglophile, pedophile, necrophile, dan macam2 lagi. Walau
bagaimanapun, dia seorang yang baik hati dan penyayang. Dia membela
seekor babi jadian yang bernama Juradurani sempena dua orang rockers
Siam yang mati kena langgaq treler 18 tayar semasa on the way pi langgan
bapok. Dia jatuh hati terhadap Peah namun malu2 unta untuk
menyatakannya.



AQHARIE
DURRANIE sbg MEON MAHALALEL



Seorang
loser Kampung Guru yang berharapkan wang ehsan ibu bapanya disebabkan
malas nak belajaq. Dia kini bekerja di ladang marijuana milik Makcik
Markonah. Namun, dia pernah ditangkap polis kerana membawa basikal
ketika tengah high sehingga menyebabkan dia hampir2 dibuang kerja namun
atas recommendation oleh anak makcik Markonah sendiri iaitu Pora, dia
berjaya menjawat kembali sebagai peladang marijuana. Sahabat baik Roy
sejak kecil dan sanggup buat apa saja demi rakannya. Dia juga merupakan
gamers berani mati dengan username Keyboard Warrior ketika bermain CABAI
online.



AAMIR
sbg MAEL METHUSELAH



Seorang
pemuda harapan bangsa yang amat lahanat lagi celaka kerana berselindung
di sebalik topeng anak tok imam Kampung Guru iaitu Lebai Samat
Samaritan. Dia bekerja sebagai pengeksport marijuana terbesar Kampung
Guru di samping mengedar marijuana di kalangan budak2 muda. Dia digelar
Mael Methuselah disebabkan pernah mengambil meth dan mampu bertahan
kewarasan selama 50 dekad. Dia juga mempunyai keinginan untuk menguasai
seluruh kampung dengan menghasut ayahnya supaya masuk bertanding dan
merancang untuk menggantikan ayahnya setelah berjaya membunuhnya. Dia
menaruh hati terhadap Peah setelah lebih 8 tahun stalking beliau di
facebook. Dia amat membenci Roy dan Meon kerana diskriminasinya terhadap
orang cacat dan loser.



LISA
SURIHANI sbg PEAH KETURAH



Seorang
gadis muda yang menjadi idaman para pria di Kampung Guru. Dia merupakan
guru tadika sepenuh masa di sebuah tadika di kampung tersebut. Seorang
yang sopan santun, ayu dan amat bijak berkata2 menyebabkan hati para
pemuda mahupun pak2 lebai cair sekali gus sering menerima kunjungan
meminang. Walau bagaimanapun, ayahnya, Sarjan Jared Levi Judin
menetapkan syarat2 yang ketat bagi sesiapa yang mahukan anaknya sebagai
isteri mereka. Dia sebenarnya suka akan Roy namun dia tidak sanggup
melihat muka Roy yang penuh dengan tompok2 radioaktif penangan bazooka
penaka milik ayahnya ketika kantoi skodeng. Dia kini ditunangkan dengan
Mael walaupun tidak suka kerana Mael berjaya menewaskan ayahnya dalam
permainan DotA selama 7 taun berturut2.



MUHSIN
sbg KORDI ENOCH BENJAMIN



Seorang
kasanova dan pick up artist yang terkenal seantero Kuala Perlis dan
Kangar. Sering kelihatan melepak di perkarangan Perpustakaan Awam Kangar
dan Fatin Corner untuk mencari mangsa2 baru. Dia merupakan lagenda
dalam dunia pengoratan. Ramai yang cuba berguru dengannya namun
terkandas sekerat jalan apabila gagal dalam ujian yang diberikan
olehnya. Dia amat bersimpati dengan nasib Roy dan Meon namun dia cuba
untuk menggagalkan mereka berdua tetapi tidak berjaya. Akhirnya, mereka
berdua menjadi anak murid pertamanya dalam ilmu pick up artist.



KHAIRUL
AKMAL JOHARI sbg PAK MON SHELAH



Seorang
peniaga anime dan hentai yang berjaya di Kampung Guru. Dia juga
dikatakan bekas pemandu Gundam untuk Celestial Being semasa Perang Teluk
Ke-8 namun diberhentikan akibat kehebatan beliau yang melampau2. Dia
kini berhasrat untuk menjadi ketua kampung Kampung Guru dan cuba untuk
mengubah persepsi orang kampung terhadap anime dan hentai.



HAZIMI
AFIF sbg CHAMPRONG NAPHTALI



Seorang
Yahudi Siam yang berasal dari Jejawi yang cuba menyebarkan virus B4B1
di Kampung Guru. Tujuannya hanya untuk menakluki Kampung Guru dan
membuatkan semua gadis jatuh ke tangannya. Namun usaha jahat beliau
telah dihalang oleh Lebai Riders yang datang dari Arau untuk memburunya
ketika wabak B4B1 masih utuh menyerang Arau.



AMIRUL
FAIZ sbg LEBAI SAMAT SAMARITAN



Bapa
kepada Mael Methuselah ini merupakan seorang tok imam yang terkenal di
Kampung Guru. Dia mempunyai sepasang senapang patah yang diberi nama
Samaritan setelah berjaya membunuh Godzilla pada tahun 80-an dahulu.
Berkatnya, dia berjaya mengahwini gadis idamannya dan berjaya memperoleh
titlle imam walaupun dulu kerja dok ponteng kelas agama Ustaz Bokh.
Berhasrat untuk menguasai Kampung Guru untuk mengeksploit kekayaan
marijuana kampung itu.



AFEEZ
sbg ANUAR ENOS ABRAHAM



Seorang
pemain wakeboard yang terkenal di Kampung Guru dan juga merupakan
sepupu kepada Peah Keturah. Dia memiliki kehebatan untuk berjalan di
atas air atas dorongan dan usaha tawakalnya ketika menuntut ilmu kabaddi
di Selatan India semasa melarikan diri daripada dikejar along2 UK.
Mewakili Kampung Guru dalam LiWAT untuk memperoleh Piala Tai Song. Dia
bertindak seakan2 abang kepada Peah kerana hubungan mereka yang amat
rapat bagaikan adik beradik.



HAFIZI
sbg NICK ZEBULUM EXIST



Seorang
pemain wakeboard yang diimport dari Kelantan yang terkenal dengan
kebengisan dan sikap panas baran. Pernah cuba untuk membakar Kampung
Guru setelah pasukan Kelatan tewas dalam perlawanan futsal menentang
pasukan Perlis. Kerana dendam, dia mewakili jiran Kampung Guru iaitu
Kampung Abi Tok Hashim untuk memenangi Piala Tai Song.



JUWAIDI
sbg SARJAN JARED LEVI JUDIN



Seorang
askar wataniah pada zaman penaklukan tentera komunis pada era 70-an.
Dia berjaya membunuh beribu2 orang komunis hasil berkat beliau dalam
menguasai permainan video Call of Duty. Dia mempunyai seorang saja anak
iaitu Peah Keturah hasil perhubungan beliau dengan seorang artis
Malaysia iaitu Pasha Sendat. Amat bengis sehingga menyebabkan seluruh
kaum beruang di kawasan seantero Kampung Guru lari bertempiaran tatkala
dia mula menyanyikan lagu Lamunan Terhenti di K-Box Kampung Guru.
Berjaya ditewaskan oleh Mael Methuselah dalam DotA selama 7 taun
berturut2 menyebabkan dia terpaksa menunangkan anaknya dengan Mael.



MOHD.
SHAFIQ HAZWAN sbg KUSWADINATA ISSACHAR



Ketua
kampung Taman Ira yang amat terkenal dengan taktik pembunuhnya yang
berjaya menghalau golongan bapok di kawasan kampung itu. Dia merupakan
perintis kepada projek Kampung Ninja Perlis dengan menukarkan Taman Ira
menjadi sebuah kampung tersembunyi yang diperintah menggunakan konsep
pemerintahan ketenteraan. Dia merupakan musuh ketat Lebai Samat
Samaritan lebih2 lagi apabila Lebai Samat cuba mengungkit masa silam
mereka.



WAN
MUHAMAD IRSYAD sbg AROP SIMEON



Ketua
kegiatan bapok2 dan pelacur seluruh Perlis. Dia cuba untuk merekrut
Peah namun dihalang keras oleh Sarjan Jared Levi Judin. Walau
bagaimanapun, dia tidak pernah berputus asa dan berjaya menculik Peah
ketika dia sedang berjamming di studio Kesuma Jiwa.




sumber:
http://aarchkaiser.ilyfe.net/?p=387#comment-7380

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum