Navigation
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam
Wed Sep 09, 2015 2:48 am by sksportcar

» Homestay Di Kota Bharu
Sun Jan 25, 2015 10:52 pm by sksportcar

» Kereta Sewa Shah Alam
Tue Aug 05, 2014 8:54 am by sksportcar

» Bahasa Jepun: Ayat Seharian,Hari,Haribulan & Nombor
Mon Sep 23, 2013 8:43 pm by foxfoxer

» Tips nak hapuskan virus secara manual [On updates]
Tue Mar 19, 2013 8:38 am by Optitech

» Teknik defense dari virus and spyware [Auto]
Thu Jul 21, 2011 2:53 am by Optitech

» Virus shortcut kat pendrive
Thu Jul 21, 2011 12:27 am by Optitech

» Admin Kembali dengan Menyengat
Wed Jul 20, 2011 1:59 pm by Optitech

» Xcode Magazine - Penulisan daripada hacker
Wed Jul 20, 2011 12:45 pm by Optitech


Programming Susah ke Senang?

View previous topic View next topic Go down

Programming Susah ke Senang?

Post  Admin on Sun Jan 03, 2010 3:00 pm

Kepada student TKK, bagi korang programming ni susah sangat ker?

Main ngan coding2, syok apa?
Psstt..kalau korang terer programming, korang leh hack komputer orang taw!
hohoho! so baik korang fokus prgamming baik2.hak2

Evil or Very Mad

Admin
Admin

Posts : 108
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : Di dalam mindaku

http://myjmti.findtalk.biz

Back to top Go down

Programming

Post  foronum on Sun Jan 03, 2010 6:39 pm

aku budak student tke,
tapi dapat worksheet C++ kat budak tkk.
balik rumah aku try la,
rupenye menatang ni tak susah,
menaip je kejenye
tapi bile die tulis situ error, sampai situ aku tak reti. =.=

foronum

Posts : 281
Join date : 2010-01-03
Location : tempat paling best !

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  Optitech on Sun Jan 03, 2010 10:45 pm

Lorr...kalau menaip jer memang ar senang..
yang worksheet tu memang salin jer..
tapi ada gak yang lecture sengaja letak error tuk kita baiki sendiri.
Ko pernah belajar programming ke sebelum nie?

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  farel on Sun Jan 03, 2010 11:07 pm

btul2... kekadang tu lect sajer jer wat error... then kita yang kena btulkan...
utk foronum --> kalu ader error tu cuba try click kat link yang ada error tu... kekadang tu error sbb syntax jer... tapi ader gak error yang sbb lain... apapun give a try... nak blajar mesti kena try an error kan... heheheh Very Happy

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  Optitech on Sun Jan 03, 2010 11:19 pm

bagi aku, syntax yang bab Structure & Array kena ambik perhatian lebih sket..
Ko ada nota pasal programming tak?

Kalau takder, nanti aku bagi ebook kat ko..aku upload..

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  noteeth on Sun Jan 03, 2010 11:43 pm

Wooo...senang ke susah ye? susah skit bg aku...hahaha...sbb aku base bkn program. sblm ni pun aku stdy ttg design, utk kali ke2 aku stdy pun ttg design. tp utk ke3 kali ni plik skit laluannya...hahaha...xpelh...apa2 pun programming kne slalu praktik. ok Smile What a Face

noteeth

Posts : 185
Join date : 2010-01-01
Location : Planet #!

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  Optitech on Sun Jan 03, 2010 11:56 pm

Hoohoho..
Bidang Design..ERmmm..menarik tuh.
Ada tah contoh design yang ko da hasilkan? Post la kat sini..ahaks!

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  Optitech on Fri Jan 08, 2010 6:57 pm

Bagi korang tajuk apa yang susah bagi korang?

Array? Looping?? structure?? Function??

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  farel on Wed Jan 13, 2010 8:59 pm

intro c++ senang ker susah... senang kot... sbb intro.. hahaha

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Programming

Post  Zahid_TKK_09 on Thu Jan 14, 2010 12:20 am

Ala... Programming tu senang jew... tapi biasa orang sebut (Pro Gaming)...
Tak nak cakap banyak lah... pasal aku ari - ari main gaming...

Zahid_TKK_09

Posts : 11
Join date : 2010-01-14
Age : 25
Location : Muo, Johor

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  Optitech on Thu Jan 14, 2010 12:25 am

Camner ko leh datang ayat Pro Gaming lak nie?
Kalau camtu, sapa2 pun leh score..
battle leveling jerkk..

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  farel on Thu Jan 14, 2010 8:07 am

hahah...
takder kaitan langsung antara PRO GAMING ngan programming...hahahha...

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  noteeth on Thu Jan 14, 2010 11:54 am

jgn farel...ada kaitan beb...sbb gaming tu adalh program tau Very Happy

noteeth

Posts : 185
Join date : 2010-01-01
Location : Planet #!

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  Optitech on Thu Jan 14, 2010 12:28 pm

programming lah yang menghasilkan Pro GAming...
adus..bunyinya pun dah hampir2 sama..

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  farel on Thu Jan 14, 2010 2:31 pm

hahaha... kesimpulannya.... belajarlah programming dulu sblm anda menjadi PRO GAMING...
hahahah

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  Miyavi on Thu Jan 14, 2010 2:50 pm

farel wrote:hahaha... kesimpulannya.... belajarlah programming dulu sblm anda menjadi PRO GAMING...
hahahah

Tak gak...klu nak belajar programming n jadi pro gaming dlm 1 masa pun ble...ikut dari diri masing2...hehehee

apa yg pling penting adalah MINAT dalam m'lakukan s'suatu pkara tu..

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  farel on Thu Jan 14, 2010 2:52 pm

hahhahaha.... sokong2....
tapi jgn sampai PRO GAMING tapi kantoi Programming udah ler... hehehe

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  Miyavi on Thu Jan 14, 2010 3:39 pm

btul tu...aq skong tu farel...lgpun klas TKK Sem 2 ni byk sgt stdy programming ni...aduyaiii...

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Programming Susah ke Senang?

Post  Sponsored content Today at 11:59 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum