Navigation
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam
Wed Sep 09, 2015 2:48 am by sksportcar

» Homestay Di Kota Bharu
Sun Jan 25, 2015 10:52 pm by sksportcar

» Kereta Sewa Shah Alam
Tue Aug 05, 2014 8:54 am by sksportcar

» Bahasa Jepun: Ayat Seharian,Hari,Haribulan & Nombor
Mon Sep 23, 2013 8:43 pm by foxfoxer

» Tips nak hapuskan virus secara manual [On updates]
Tue Mar 19, 2013 8:38 am by Optitech

» Teknik defense dari virus and spyware [Auto]
Thu Jul 21, 2011 2:53 am by Optitech

» Virus shortcut kat pendrive
Thu Jul 21, 2011 12:27 am by Optitech

» Admin Kembali dengan Menyengat
Wed Jul 20, 2011 1:59 pm by Optitech

» Xcode Magazine - Penulisan daripada hacker
Wed Jul 20, 2011 12:45 pm by Optitech


Masalah PC...

View previous topic View next topic Go down

Masalah PC...

Post  Zahid_TKK_09 on Thu Jan 14, 2010 1:17 am

Assalamualaikum...

aku nie ada masalah sikit...

biasanya pc kalo kite tekan butang on sekali dia dah idup kan...

tapi sampai lak kat pc aku... kene buat dua kali kerja...
maksud aku aku on pc... dia tak pi kat POST... senyap ja... tapi power on...
lepas tu aku tutup soket tu dan buka balik and on balik pc aku baru boleh boot...

apakah masalah yng dihadapi oleh PC aku...

List Of My PC

Power supply - I cute ATX 450W
Processor - Intel Pentium D 3.06 GHz
Graphic Card - Zotac Nvidia 8400GS
Ram - 2 GB DDR II
Harddisk - lima bijik
- seagate 120GB IDE 1x
- Maxtor 80GB Sata 2x
- Western Digital 160GB Sata 2x

Kipas Yang Terdapat pada Pc aku
- ada 9 bijik kipas...

so.. macam mana cara atau petua untuk menyelesaikan masalah aku ini????


Dah puas aku cari jalan
tapi buntu...

Zahid_TKK_09

Posts : 11
Join date : 2010-01-14
Age : 25
Location : Muo, Johor

Back to top Go down

Re: Masalah PC...

Post  noteeth on Thu Jan 14, 2010 2:32 am

wah Shocked mslh ni susah skit kot nk di settlekan. sy prnh tgk pc anda. dgn 5hdd dan 9kipas sy merasakan mustahil PSU anda dpt mbekalkn bkln tenaga yang cukup utk kesemua hardware yg dismbungkn kpd mobo anda.

myb dgn pnyambungan PSU yg 650W dpt mbntu mnyelesaikan mslh.

jika tidak mnjadi tidak mngapa anda...sama2lh kita mbace yassin utk PC awk ye

semoga PC anda berada dlm keadaan kesejahteraan

noteeth

Posts : 185
Join date : 2010-01-01
Location : Planet #!

Back to top Go down

Re: Masalah PC...

Post  Optitech on Thu Jan 14, 2010 7:47 am

Aku pun merasakan seperti PSU tak dapat support semua hardware2 tu..
banyak sangat.. Apa kata cuba upgrade PSU sediaada?

Buat sementara tu, kita ikut teknik noteeth..
baca yasin beramai2.

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Masalah PC...

Post  Miyavi on Thu Jan 14, 2010 3:42 pm

Optitech wrote:Aku pun merasakan seperti PSU tak dapat support semua hardware2 tu..
banyak sangat.. Apa kata cuba upgrade PSU sediaada?

Buat sementara tu, kita ikut teknik noteeth..
baca yasin beramai2.

btul tu...aq skong....JOM baca yasin

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Masalah PC...

Post  Sponsored content Today at 9:50 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum