Navigation
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam
Wed Sep 09, 2015 2:48 am by sksportcar

» Homestay Di Kota Bharu
Sun Jan 25, 2015 10:52 pm by sksportcar

» Kereta Sewa Shah Alam
Tue Aug 05, 2014 8:54 am by sksportcar

» Bahasa Jepun: Ayat Seharian,Hari,Haribulan & Nombor
Mon Sep 23, 2013 8:43 pm by foxfoxer

» Tips nak hapuskan virus secara manual [On updates]
Tue Mar 19, 2013 8:38 am by Optitech

» Teknik defense dari virus and spyware [Auto]
Thu Jul 21, 2011 2:53 am by Optitech

» Virus shortcut kat pendrive
Thu Jul 21, 2011 12:27 am by Optitech

» Admin Kembali dengan Menyengat
Wed Jul 20, 2011 1:59 pm by Optitech

» Xcode Magazine - Penulisan daripada hacker
Wed Jul 20, 2011 12:45 pm by Optitech


Sistem yang tak up todate

View previous topic View next topic Go down

Sistem yang tak up todate

Post  Optitech on Wed Jan 13, 2010 8:16 pm

Topic yang akan dibincangkan kali ni adalah mengenai sistem di IPT dan kolej.

Apa yang dapat diperhatikan, IPT-IPT dan kolej menggunakan teknologi sediaada dengan sebaik mungkin.
Mereka menggunakan teknologi tersebut bagi membantu meningkatkan kecekapan mereka dalam menguruskan pelajar dan sebagainya.

Mereka memiliki sistem online tersendiri bagi:

1. Pendaftaran pelajar baru
4. Semakan / rayuan lepasan pelajar -pelajar yang diterima ke JMTI.

Staff/Lecture Menu:


1.Update Status

Pengajar boleh berkongsi status semasa. Antaranya MC, Outstation, Give birth dan sebagainya.
Tak perlu la pergi cek di papan kenyataan. Sebelum gie kelas pun pelajar2 bleh cek online.


2.Update student profile
Pengajar boleh update maklumat pelajar masing2. Tingkahlaku pelajar dan sebagainya.

3.Update student examination result / assingment / quiz /carry mark
Pengajar memasukkan maklumat markah pelajar secara online kemudiannya dapat dilihat oleh
pelajar.


Student Menu:
- ibu bapa pun boleh semak. Dapatkan maklumat terkini anak mereka.

1. Maklumat pelajar
Jabatan, Sem, Jumlah kedatangan, CGPA, kediaman, surat amaran.

2. Aduan pelajar
Salah satu komponen penting dalam sistem kerana aduan pelajar adalah penting bagi meningkatkan
keselesaan, kepercayaan dan keyakinan pelajar.


3. Pendaftaran / Maklumat pinjaman
Menu untuk pendaftaran / maklumat pinjaman tuk student2 JMTI.

4. Semakan keputusan peperiksaan / Carry mark
Antara bahagian yang sentiasa mendapat perhatian pelajar dalam mengetahui keputusan diorang.
Tak perlu beratur panjang baru dapat tahu keputusan.


Protal yang mengandungi pelbagai maklumat penting dan berguna serta sentiasa dikemaskini.
Kebanyakan institusi dan IPT dah lama menggunakan sistem online tersebut.

Alangkah baiknya JMTi juga memiliki sistem tersebut.Ianya pasti meningkatkan lagi kredibiliti JMTI di mata orang luar dan kecekapan pihak pengurusan serta lebih sistematik.


Perbincangan menarik : Kemudahan di JMTI


Patut tak sistem macam tu ditubuhkan?

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sistem yang tak up todate

Post  farel on Wed Jan 13, 2010 8:47 pm

sokong sistem online..

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Sistem yang tak up to date

Post  Miyavi on Thu Jan 14, 2010 3:55 pm

aq rsa ko kena wat sesuatu la optitech....lgpun ni tuk manfaat kta b'sama.....(^.^)...

mm,aq cadangkan ko wat la 1 website JMTI yg ada kriteria tu TAPI sebelum tu kta make a deal ngn owg atasan...cmna..??

klu xde sowg pun ambil kisa nnt makin undur la JMTI ni mcm intusi pgajian kampungan...btul x..??

so fkir2 kan la ya...

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Sistem yang tak up todate

Post  Optitech on Fri Jan 15, 2010 3:19 pm

Aku tgk, U yang biasa2 pun ada website yang canggih2..
Institut kita ni sebenarnya hebat tapi faciliti kurang..
tu yang menjadi masalah kepada student2nya..

InsyaAllah, ada kesempatan aku wat sistem online macam tu..
Nak wat sistem macam tu ambik masa gak..

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sistem yang tak up todate

Post  Miyavi on Sat Jan 16, 2010 3:41 am

Optitech wrote:Aku tgk, U yang biasa2 pun ada website yang canggih2..
Institut kita ni sebenarnya hebat tapi faciliti kurang..
tu yang menjadi masalah kepada student2nya..

InsyaAllah, ada kesempatan aku wat sistem online macam tu..
Nak wat sistem macam tu ambik masa gak..

takpe la klu gtu...wat prlhan2 jak....klu ada aq ble bntu,gtau jak ok....!! 13

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Sistem yang tak up todate

Post  Sponsored content Today at 9:04 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum