Navigation
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam
Wed Sep 09, 2015 2:48 am by sksportcar

» Homestay Di Kota Bharu
Sun Jan 25, 2015 10:52 pm by sksportcar

» Kereta Sewa Shah Alam
Tue Aug 05, 2014 8:54 am by sksportcar

» Bahasa Jepun: Ayat Seharian,Hari,Haribulan & Nombor
Mon Sep 23, 2013 8:43 pm by foxfoxer

» Tips nak hapuskan virus secara manual [On updates]
Tue Mar 19, 2013 8:38 am by Optitech

» Teknik defense dari virus and spyware [Auto]
Thu Jul 21, 2011 2:53 am by Optitech

» Virus shortcut kat pendrive
Thu Jul 21, 2011 12:27 am by Optitech

» Admin Kembali dengan Menyengat
Wed Jul 20, 2011 1:59 pm by Optitech

» Xcode Magazine - Penulisan daripada hacker
Wed Jul 20, 2011 12:45 pm by Optitech


Rahsia dapatkan pasangan TERBAIK!

View previous topic View next topic Go down

Rahsia dapatkan pasangan TERBAIK!

Post  Optitech on Mon Jan 11, 2010 12:04 am

Apakah rahsia untuk mendapatkan pasangan (awek atau pakwe) yang
baik? Jawapannya ialah, anda mestilah terlebih dahulu menjadi orang
yang baik!!
Untuk memiliki pasangan, pertama sekali anda perlulah memperbaiki
diri supaya dapat pasangan yang terbaik. Memang tiada manusia biasa
yang sempurna namun untguk mendapatkan pasangan, semua manusia mahukan
yang terbaik.
Jika anda mempunyai banyak kekurangan, bagaimana anda mahukan pasangan anda mempunyai banyak kelebihan?

Untuk menjadi manusia yang baik, perlukan mental yang baik. Di sini
kami kongsikan dengan anda rahsia untuk mempunyai mental yang baik
supaya anda lebih tenang dan penuh keyakinan diri.

[quote]

  1. Luahkan atau kongsikan masalah anda dengan orang lain.
  2. Luaskan pergaulan, banyakkan berkomunikasi dengan orang lain.
  3. Bertemu semula dengan kawan-kawan lama.
  4. Libatkan diri dalam aktiviti-aktiviti, persatuan dan kelab.
  5. Banyakkan membaca. Penuhi waktu anda dengan sebaik mungkin.
  6. Berkongsi hobi atau kegemaran anda dengan keluarga, sanak saudara, jiran dan rakan-rakan.
  7. Jaga kesihatan diri dengan memakan makanan-makanan berkhasiat.
  8. Bersenamlah selalu. Amalkan gaya hidup yang sihat.
  9. Makan makanan yang seimbang dan minum air masak mencukupi.
  10. Lakukan aktiviti-aktiviti bersama keluarga. Eratkan ikatan kekeluargaan.
  11. Bersiar-siar, menonton wayang dan makan diluar sekali sekala.
  12. Pastikan diri anda sentiasa ceria dan gembira.
  13. Berbincang mengenai permasalahan keluarga dan isu-isu semasa dengan bijaksana.
  14. Bersikap realistik tentang perubahan dan cabaran dalam pelbagai aspek.
  15. Sentiasa bersikap positif.

</quote>
Sebenarnya ada banyak lagi tips bagaimana untuk menjadi seorang yang
lebih baik. Namun cukuplah 15 tips tu dulu untuk kita sama-sama
praktikkan.
Cakap banyak pun tak guna. Yang lebih pentingnya ialah TINDAKAN!.
Bak kata orang puteh, “no action no result”. You choose what you want
to be.

sumber : http://pakarhowto.com/

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum