Navigation
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam
Wed Sep 09, 2015 2:48 am by sksportcar

» Homestay Di Kota Bharu
Sun Jan 25, 2015 10:52 pm by sksportcar

» Kereta Sewa Shah Alam
Tue Aug 05, 2014 8:54 am by sksportcar

» Bahasa Jepun: Ayat Seharian,Hari,Haribulan & Nombor
Mon Sep 23, 2013 8:43 pm by foxfoxer

» Tips nak hapuskan virus secara manual [On updates]
Tue Mar 19, 2013 8:38 am by Optitech

» Teknik defense dari virus and spyware [Auto]
Thu Jul 21, 2011 2:53 am by Optitech

» Virus shortcut kat pendrive
Thu Jul 21, 2011 12:27 am by Optitech

» Admin Kembali dengan Menyengat
Wed Jul 20, 2011 1:59 pm by Optitech

» Xcode Magazine - Penulisan daripada hacker
Wed Jul 20, 2011 12:45 pm by Optitech


Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

View previous topic View next topic Go down

Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  young_ustaz on Sat Jan 09, 2010 8:36 am

dimana silapnya?
mengapakah surau masih lengang walaupun pelbagai aktiviti telah diadakan

young_ustaz

Posts : 15
Join date : 2010-01-09
Age : 25
Location : Alam Nyata, kemudian akan ke alam kubur seterusnya ke alam Akhirat

Back to top Go down

Re: Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  emosh on Sat Jan 09, 2010 10:55 pm

tiada yg silap.pada pendapat ak dan pngalaman ak selama ini.
kenapa surau agak lengang kerana:
- Kesibukkan pelajar JMTi lebih dari pelajar IPTA/IPTS. Nak siapkan assignment lecturer yg bertimbun unk Diploma Teknologi JMTi dan reports untuk SKM.

tula slah satunye.spe nk tambah silakan.tapi azam bru ni ak nak tambah komitmen ke surau.hrap diizinkan ALLAH.amin.

emosh

Posts : 75
Join date : 2010-01-04
Age : 25

Back to top Go down

Re: Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  olyy on Sun Jan 10, 2010 4:28 pm

emosh wrote:tiada yg silap.pada pendapat ak dan pngalaman ak selama ini.
kenapa surau agak lengang kerana:
- Kesibukkan pelajar JMTi lebih dari pelajar IPTA/IPTS. Nak siapkan assignment lecturer yg bertimbun unk Diploma Teknologi JMTi dan reports untuk SKM.

tula slah satunye.spe nk tambah silakan.tapi azam bru ni ak nak tambah komitmen ke surau.hrap diizinkan ALLAH.amin.

101% sokong

olyy

Posts : 15
Join date : 2010-01-03
Age : 25
Location : Pulau Pinang

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/profile.php?ref=profi

Back to top Go down

Re: Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  Optitech on Sun Jan 10, 2010 8:58 pm

SItuasi kat JMTi tak sama ngan kat U lain.
Kat sini jadual lebih compact.
Assignment, projek, kuiz, stadi and kerja2 lain..

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  young_ustaz on Tue Jan 12, 2010 11:54 am

menurut hadis yg dilaporkan oleh Bukhari dan Muslim dan juga Abu Hurairah

"Barang siapa yang pergi ke masjid baik pagi mahupun petang, maka Tuhan menyediakan hidangan syurga baginya sepanjang pagi dan petang"

young_ustaz

Posts : 15
Join date : 2010-01-09
Age : 25
Location : Alam Nyata, kemudian akan ke alam kubur seterusnya ke alam Akhirat

Back to top Go down

Re: Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  Miyavi on Tue Jan 12, 2010 5:12 pm

young_ustaz wrote:menurut hadis yg dilaporkan oleh Bukhari dan Muslim dan juga Abu Hurairah

"Barang siapa yang pergi ke masjid baik pagi mahupun petang, maka Tuhan menyediakan hidangan syurga baginya sepanjang pagi dan petang"

btul2...aq skong 200%....biarpun busy cmna pun kna pi gak la(*klu dekat la...(^.^)...)

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  Optitech on Tue Jan 12, 2010 10:22 pm

young_ustaz wrote:menurut hadis yg dilaporkan oleh Bukhari dan Muslim dan juga Abu Hurairah

"Barang siapa yang pergi ke masjid baik pagi mahupun petang, maka Tuhan menyediakan hidangan syurga baginya sepanjang pagi dan petang"

Tawaran yang menarik tu...
tapi mengapalah nak pergi kesurau selalu rasa cam berat?
isk2...

*aku pun camtu..kekek

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

surau 5% hostel 80% outside jmti 15%

Post  Zahid_TKK_09 on Thu Jan 14, 2010 12:36 am

Pada pendapat aku lah... apa yang korang sebut tu dah betul...
tapi....
kebanyakan diorang suma yang mana ada free time, diorang gunakan untuk main game...
bak kata ustazah... "ramai pelajar jmti tak pergi surau kerana asyik bermain game"...
tu dipetik oleh uztazah... bukan aku...
Harap Maklum...

Zahid_TKK_09

Posts : 11
Join date : 2010-01-14
Age : 25
Location : Muo, Johor

Back to top Go down

Re: Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  Optitech on Thu Jan 14, 2010 7:44 am

Kekeke..
Zahid dah jadi anak ustazah nampaknya..

mesti ko selalu gie surau kan?? Yeah2.

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  farel on Thu Jan 14, 2010 8:22 am

pasal tak gi surau tu sbb main game... aku sokong sgt²..
tapi walaupun kita main game... kenalah pandai² bahagi dunia dan akhirat...
hehehe...

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  Miyavi on Thu Jan 14, 2010 3:29 pm

farel wrote:pasal tak gi surau tu sbb main game... aku sokong sgt²..
tapi walaupun kita main game... kenalah pandai² bahagi dunia dan akhirat...
hehehe...

Btul 2...aq skong 200%...

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  young_ustaz on Thu Jan 14, 2010 10:04 pm

Alhamdulillah bdk2 asas rmai yg ke surau....
ana harap keadaan ini berterusan smpai batch seterusnya dan surau xlengang...

so bdk2 lain moh le kite rmai2 ke surau! Smile

young_ustaz

Posts : 15
Join date : 2010-01-09
Age : 25
Location : Alam Nyata, kemudian akan ke alam kubur seterusnya ke alam Akhirat

Back to top Go down

Re: Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  Optitech on Thu Jan 14, 2010 11:47 pm

segan la plak nak kasitau.

sem ni aku tak turun lagi surau.
nanti insyaAllah aku akan turun ke surau.

tahniah tuk junior2 sebab memeriahkan surau..

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

SURAU O SURAU

Post  bacteria11400 on Mon Feb 22, 2010 4:42 pm

Nampak aje surau makin besar, tapi JEMAAH nya...tak makin besar punnn...............

bacteria11400

Posts : 10
Join date : 2010-02-15

Back to top Go down

Re: Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  Optitech on Tue Feb 23, 2010 5:26 am

tu laa..
surau jer makin besar tapi jemaahnya masih sama.isk2..

kekke.

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Surau 5% Hostel 80% Outside JMTi 15%

Post  Sponsored content Today at 11:59 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum