Navigation
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam
Wed Sep 09, 2015 2:48 am by sksportcar

» Homestay Di Kota Bharu
Sun Jan 25, 2015 10:52 pm by sksportcar

» Kereta Sewa Shah Alam
Tue Aug 05, 2014 8:54 am by sksportcar

» Bahasa Jepun: Ayat Seharian,Hari,Haribulan & Nombor
Mon Sep 23, 2013 8:43 pm by foxfoxer

» Tips nak hapuskan virus secara manual [On updates]
Tue Mar 19, 2013 8:38 am by Optitech

» Teknik defense dari virus and spyware [Auto]
Thu Jul 21, 2011 2:53 am by Optitech

» Virus shortcut kat pendrive
Thu Jul 21, 2011 12:27 am by Optitech

» Admin Kembali dengan Menyengat
Wed Jul 20, 2011 1:59 pm by Optitech

» Xcode Magazine - Penulisan daripada hacker
Wed Jul 20, 2011 12:45 pm by Optitech


Antara cinta dan cita2

View previous topic View next topic Go down

Antara cinta dan cita2

Post  Admin on Sun Jan 03, 2010 3:41 am

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
Korang semua pekaba?
Sihat?

Antara cinta dan cita2.

Aku nak tanya korang, antara pasangan yang solehah dan cita-cita, manakah yang korang akan dahulukan dulu?

Andai kata korang pilih cita2 - korang kemungkinan akan kehilangan pasangan korang tuk selama2nya.
Andai kata korang pilih cinta - Korang mungkin terpaksa menunggu masa yang lama tuk mengejar kembali cita2 anda.

Berikan pendapat korang..

Admin
Admin

Posts : 108
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : Di dalam mindaku

http://myjmti.findtalk.biz

Back to top Go down

Antara cinta dan cita2

Post  Miyavi on Mon Jan 04, 2010 1:38 pm

Admin wrote:Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
Korang semua pekaba?
Sihat?

Antara cinta dan cita2.

Aku nak tanya korang, antara pasangan yang solehah dan cita-cita, manakah yang korang akan dahulukan dulu?

Andai kata korang pilih cita2 - korang kemungkinan akan kehilangan pasangan korang tuk selama2nya.
Andai kata korang pilih cinta - Korang mungkin terpaksa menunggu masa yang lama tuk mengejar kembali cita2 anda.

Berikan pendapat korang..


klu sa,da tntunye plih cita2 dlu coz dlm dunia yg serba cnggih ni kn owg b'lumba2 nk kejar krjya bkn mcm dlu2....coz cita2 ni ssh nk dpt tau....kmdiannye bru cri cinta....jdoh kte x k'mana gak coz ALLAH tlh m'nntuknnye...so,x usah la d kjar2 pd cinta....(^.^)...

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  Optitech on Mon Jan 04, 2010 1:40 pm

Pandangan yang cukup bernas gak tu..

ermm.. Aku pun setuju ngan pendapat ko.
So, kita kejar cita2 dulu..

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  Miyavi on Mon Jan 04, 2010 1:49 pm

Optitech wrote:Pandangan yang cukup bernas gak tu..

ermm.. Aku pun setuju ngan pendapat ko.
So, kita kejar cita2 dulu..

Bgusla klu g2....lgpn klu nk kjr cinta dlu nk bg mkn pa gak ngn bini sdgkn blum ada pa2 krjya yg tetap lg....nnt akhrnye cerai gak kn...???

so 2la kjr cita2 lg pnting....hehehee...(^.^)...

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  farel on Mon Jan 04, 2010 4:14 pm

btul2... sekiranya korang suma dapat dua2... cita2 and cinta... dats will be BONUS la... hahhaa cheers

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  Miyavi on Mon Jan 04, 2010 4:20 pm

farel wrote:btul2... sekiranya korang suma dapat dua2... cita2 and cinta... dats will be BONUS la... hahhaa cheers

btul 2....klu da bgtu...mstla bst.....aq pn nk gak....hehehee...(^.^)...

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  farel on Mon Jan 04, 2010 4:26 pm

btul aku pun harapkan camtuh gak... wlaupun kita tak tahu masa depan camner nnt, sentiasa berharap yang lebih baik... =)

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  Miyavi on Mon Jan 04, 2010 7:17 pm

sma2la kte b'doa n b'usha untuk mcpai cita2 kte n gak dpt cnta sejati kte....(^.^)...

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  Optitech on Mon Jan 04, 2010 7:41 pm

Seseorang ada bagi good advise kat aku..
dia cakap macam nie:

"if can hav both, thats great.but if that person cant wait, i thnk,
future more important,espcialy men.
without future, nogurlz would want.hav a good future,
then no need 2 find one,girlz wil come 2 y."

-Anonymous-
by message..

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  farel on Tue Jan 05, 2010 8:08 am

totally agree 110% cheers

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  Optitech on Tue Jan 05, 2010 11:05 am

Dari 20-30 survey yang aku buat kat member2 aku:

Ramai lelaki dan wanita lebih memilih kepada cita-cita berbanding pasangan yang baik.

Antara alasan yang diberikan oleh mereka adalah:
---------------------------------------------------------

"cita2 dulu sebab pasangan ni leh cari bila2:

"Lelaki patut pilih cita2 dulu, kalau takder kerja, nak tanggung anak orang camner?"

"Biar lah orang nak kat kita pun.Bunge2 banyak lagi dalam taman abad ini. Semuanya duit beb! haha..Long way 2 go to think abput gurl daaa.."

"Seiring dan sejalan la.. Biasa2 cita2 comes 1st..Kadang2 tak sume yang berjaya dah ada pasangan."

"Jaga hubungan kita dengan Allah dan Allah akan tolong jaga hubungan kita dengan orang lain Smile"


Antara alasan lain:
--------------------
"Tapi kita tak bleh pandang rendah pada cinte, kekadang cinte juga boleh buat kita kejar
cita sampai berjaya"

"Itu takkan terjadi, kalau pasangan kita tu baik, dia akan bantu kita tuk berjaya, tapi tengok keadaan la"

"Sebenarnya aku cintakan awek aku, and dia adalah semangat tuk aku kejar cita2 aku supaya aku dapat kawin dengan dia"

"Kalau dalam Islam, kita diajar ttg ilmu feqah awlawiyah(perkara keutamaan), so dalam kes ni, tgk ar, klu pasangan tu solehah jangan lepas, sebab xmemudaratkan pn cita2 klu ambik pasangan solehah tu.x jejas pun cita2, still bleh kejar" <<<aku ske alasan nie


Satu alasan yang cukup baik juga, tapi perlukan pengorbanan dan kesetian. Selalunya perkara tersebut berlaku kepada pasangan yang soleh dan setia. Amat sikit perkara macam nie berlaku.


Apa pendapat korang plak?

Sumber: Message member2

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  farel on Tue Jan 05, 2010 12:38 pm

"tidak akan ada pertembungan antara dua yang berlainan"..... tetiba phrase ni pun come across my mind jgk... wonder why..?... scratch

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  Optitech on Tue Jan 05, 2010 1:01 pm

Hahahaha..
Macammana lak leh datang idea tu? Hebat2!

Aku pun nak fikir ayat best sendiri gak ar..

afro afro

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  noteeth on Tue Jan 05, 2010 1:52 pm

farel wrote:"tidak akan ada pertembungan antara dua yang berlainan"..... tetiba phrase ni pun come across my mind jgk... wonder why..?... scratch

mksdnya romance kot...hahaha...lau ko laki2 mcm mner nk btmbung...aku pun lalu... Twisted Evil

noteeth

Posts : 185
Join date : 2010-01-01
Location : Planet #!

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  Optitech on Tue Jan 05, 2010 1:59 pm

macam ada maksud tersirat jer kat kata2 ko tu "takder gigi".

Kalau laki ngan pompuan baru la leh bertembung kan?
Kalu laki ngan laki, lalu sudaaa...hek3
Twisted Evil Twisted Evil

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  farel on Tue Jan 05, 2010 3:20 pm

hahahha... banyak btul spekulasi... tapi bleh jer adaptasi dlm apa2 keadaan...hahhaah...
sbnrnya aku terpikir pasal cinta yang bertepuk sebelah tangan...

"tidak akan ada pertembungan antara dua yang berlainan"

kalu sorang dah mmg in love but sorang lagi tak rasa the way he/she suppose to feel.... so tak kan terhasil la cinta... hahahha... mode jiwang plak..haahhaha Razz

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  noteeth on Tue Jan 05, 2010 3:27 pm

ahakz...wiki2. Twisted Evil

noteeth

Posts : 185
Join date : 2010-01-01
Location : Planet #!

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  farel on Tue Jan 05, 2010 3:45 pm

takper..phrase tu universal... bleh guna bila2 masa yang sesuai..hahhaha tongue

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  Optitech on Thu Jan 14, 2010 12:30 am



"tidak akan ada pertembungan antara dua yang berlainan" <<< ayat apa plak nie??keke


kalu
sorang dah mmg in love but sorang lagi tak rasa the way he/she suppose
to feel.... so tak kan terhasil la cinta... hahahha... mode jiwang
plak..haahhaha

aku setuju ngan ayat ko tuh..
aku pun pernah merasa keadaan macam nie..


and aku rasa korang pun pernah merasa bender yang sama..kecewa pun ada..

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  farel on Fri Jan 15, 2010 9:05 pm

mmmm.... aku rasa ko ader pengalaman yang best arr...
citer la ...
tak per2...
in case ko tak nak citer kat sini...
ko PM aku... hahhaha....

p/s: if i can help, then i will... if not... i'll be a good listener...

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  Optitech on Sat Jan 16, 2010 3:33 am

lebih kurang macam tu ar..
ada pengalaman..
tapi tu kisah dulu and aku pun cam dah lupa pasal tu.

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  farel on Sat Jan 16, 2010 8:10 pm

erm... takper2...
takut nnt luka yang dah sembuh tu berdarah kembali..\
heheheh

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  Optitech on Sat Jan 16, 2010 8:42 pm

Ko pernah mengalami perkara yang sama x, farel??

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  farel on Sun Jan 17, 2010 2:58 am

Optitech wrote:Ko pernah mengalami perkara yang sama x, farel??

mmm...
aku rasa aku pernah gak mengalaminya... huhuh... sbb tu la terciptanya phrase tu..

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Antara cinta dan cita2

Post  Sponsored content Today at 9:51 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum