Navigation
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam
Wed Sep 09, 2015 2:48 am by sksportcar

» Homestay Di Kota Bharu
Sun Jan 25, 2015 10:52 pm by sksportcar

» Kereta Sewa Shah Alam
Tue Aug 05, 2014 8:54 am by sksportcar

» Bahasa Jepun: Ayat Seharian,Hari,Haribulan & Nombor
Mon Sep 23, 2013 8:43 pm by foxfoxer

» Tips nak hapuskan virus secara manual [On updates]
Tue Mar 19, 2013 8:38 am by Optitech

» Teknik defense dari virus and spyware [Auto]
Thu Jul 21, 2011 2:53 am by Optitech

» Virus shortcut kat pendrive
Thu Jul 21, 2011 12:27 am by Optitech

» Admin Kembali dengan Menyengat
Wed Jul 20, 2011 1:59 pm by Optitech

» Xcode Magazine - Penulisan daripada hacker
Wed Jul 20, 2011 12:45 pm by Optitech


Surat Cinta

View previous topic View next topic Go down

Surat Cinta

Post  Miyavi on Wed Jan 06, 2010 2:55 am

Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurika nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjang segala kekusutan yang membelit tali perutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu.

Kau juga mengajarku erti cinta, singa laut,beruang kutub, penguin, kambing salji, mee rebus, cendol, koridor, kotak pensil, tali kasut dan pasu bunga.Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku umpama Kurt Cobain dan Rafeah Buang yang tidak dapat dipisahkan. Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet Ziku itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh penternak lipan di Burma. Kau pergi jua ketika Kuala Lumpur sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah Sukan Komanwel 1998.

Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah secara besar-besaran di Lembah Klang. Pemergianmu menyebabkan aku menghidap penyakit resdung dan hepatitis-Q secara mengejut. Ketiadaanmu memaksa aku memakai topi keledar setiap masa sebagai langkah keselamatan. Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah terjadi. Aku bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting ke ruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tiada lagi berfungsi setelahaku tersungkur dalam percintaan yang berlarutan hingga ke rubber-set. Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita bagaikan terperangkap di dalam gua yang gelap dan ditemani stlagit dan stlagmit yang bagai sembilu.

Kondominium cinta yang kita bina dari makgat basikal dan kipas helikopter akhirnya musnah setelah kau berpaling tadah. Ternyata sikapmu mulai berubah bila Malaysia mula melancarkan satelit MEASAT-1 ke ruang angkasa raya. Sejak itu kau sering melarikan diri bila terserempak dengan abang iparku. Akhirnya aku menyedari bahawa diri ini tidak diperlukan lagi.

Sejak kau tiada, aku sering menyendiri berbual-bual dengan pokok betik untuk mengisi masa lapang. Kadang-kadang aku mengikat botol oren pada tiang rumah agar nampak lebih cantik. Saban hari aku termenung di dalam peti sejuk mengenangkan dirimu yang entah kemana menghilang. Aku cuba bermain badminton sambil makan mi hailam untuk melupakanmu, tetapi aku tak berdaya. Lalu aku membakar mesin basuh dan membelasah empat ekor itik serati jiran sebelah sebagai tanda aku tidak bersalah.

Mengapa? Mengapa sayang? Mengapa ini semua bisa terjadi? Mengapa setelah kau curi hatiku, kau rompak cintaku lantas kau bunuh cintaku sehingga kau terbunuh dalam kemalangan cinta yang ngeri. Aku bagaikan terhimpit dan dihimpit oleh guni-guni batu yang kau timpakan di atas belakangku. Derita yang kautimpakan itu adalah bebanan yang terlalu berat untuk ku tanggung bagaikan mendukung 75 ekor biawak dan 386 ekor anak beruk. Dan kini segala harapanku hancur berkecai bagaikan aku terjatuh dari Menara Kuala Lumpur dan dihempap oleh Menara Berkembar Petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT dan kemudiannya digilis pula keretapi Komuter hingga aku hancur berkecai. Oh! terlalu berat dugaan yang kutempuhi kini.

Kini segalanya telah pun berakhir. Aku sedar siapa aku. Aku hanya insan biasa yang suka makan mi segera. Aku bukan McGyver, McDonald's, Superman atau Kesatria Baja Hitam. Aku juga bukanlah Ultraman seperti yang kau idam-idamkan. Aku menyedari kekurangan diri dan kekurangan kemudahan awam di tempat sendiri. Tak perlu dikesali lagi kerana nasi telah menjadi capati dan tin sardin yang ku genggam ini telah pun luput tarikhnya. Segalanya sungguh mengharukan dan semua hadiah pemberianmu termasuk enjin kapal selam telah pun aku cincang untuk dibuat makanan lembu.

Walaupun segalanya telah pun berakhir, disini, diatas pokok getah ini aku tetap menunggu kau akan kembali. Selagi ada nafas ini, selagi ada kompleks membeli-belah SOGO, selagi ada kedai kasut selipar di sekitar Argentina, selagi kumpulan Metallica tidak berpecah, aku tetap menunggumu sehinggalah mentari terbelah lapan. Namun aku menyedari bahawa penantianku hanyalah sia-sia belaka. Akhirnya aku mengambil keputusan mektamad untuk menunggu tiang elektrik dihadapan rumahku berbuah. kalau tiang elektrik berbuah nanti, aku poskan buahnya kepadamu. Nak tak?
Very Happy Very Happy Razz


Last edited by Optitech on Wed Jan 06, 2010 8:22 am; edited 1 time in total (Reason for editing : kasik colourfull sket..)

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  Optitech on Wed Jan 06, 2010 8:17 am

Warkakakakaa..

Banyak btol "peribahasa" yang menarik dalam surat cinta tu..
"perumpamaan" dia pun menarik. hahahaha!

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  farel on Wed Jan 06, 2010 8:50 am

walaupun bahasanya puitis merapu, tetap buat aku tertarik.... mmg da bomb... bom
suka2

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  Miyavi on Wed Jan 06, 2010 1:00 pm

Thanx u all.....otherwise,feel hepi read joke story from me ok.....(^.^)...

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  noteeth on Wed Jan 06, 2010 1:15 pm

yeaha!

noteeth

Posts : 185
Join date : 2010-01-01
Location : Planet #!

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  foronum on Wed Jan 06, 2010 1:27 pm

eit, ape jenis puisi la. xD

foronum

Posts : 281
Join date : 2010-01-03
Location : tempat paling best !

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  Miyavi on Wed Jan 06, 2010 1:29 pm

Aq sndri pun xtau.....aq wat ni pn tme aq xsdr....huhuhuu.... Twisted Evil Twisted Evil

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  noteeth on Wed Jan 06, 2010 1:31 pm

pergh dlm xsedar?

noteeth

Posts : 185
Join date : 2010-01-01
Location : Planet #!

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  Miyavi on Wed Jan 06, 2010 1:34 pm

btul la aq men taip jak cerita yg aq ingt...huhuhuu... Rolling Eyes

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  Optitech on Wed Jan 06, 2010 2:05 pm

Perghhhh..Power tahap dewi2 ar.
Taip ketika tak sedar tu..

bapak hebat..kekee

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  farel on Wed Jan 06, 2010 2:53 pm

hahaha... kagum2... cayalah miyavi... mmg berbakat..hahah Very Happy

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  noteeth on Wed Jan 06, 2010 2:57 pm

miyavi dewa!

noteeth

Posts : 185
Join date : 2010-01-01
Location : Planet #!

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  farel on Wed Jan 06, 2010 2:59 pm

dewa puitis merapu dalam ketidaksedaran yang menarik... hahahah Razz

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  Optitech on Wed Jan 06, 2010 4:48 pm

itu dia farel bermadah lagi..
kehadiran mu farel, bagai burung patah muncung yang menceriakan forum ini.

Hatiku bagai terpaut di pencawang landasan kereta api dek kehebatan idea kreatif ko yang muncul entah dari mana nak kemana.


hohoho! albino

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  farel on Wed Jan 06, 2010 4:52 pm

Optitech wrote:itu dia farel bermadah lagi..
kehadiran mu farel, bagai burung patah muncung yang menceriakan forum ini.

Hatiku bagai terpaut di pencawang landasan kereta api dek kehebatan idea kreatif ko yang muncul entah dari mana nak kemana.


hohoho! albino

hahahaha (ketawa sambil guling) lol!

ko mesti dalam keadaan "ketidaksedaran" jgk kan....

" ketidaksedaran yang bisa menangkan aku dari segala apapun"..

hahahah...

lol!

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  Optitech on Wed Jan 06, 2010 5:22 pm

Btolkah aku yang tulis semua tu tadi.

macam ketidaksedaran plak..
ni mesti Miyavi punya pasal..kekek

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  Miyavi on Wed Jan 06, 2010 6:38 pm

Terasa plak aq farel ckp 2....uise... confused confused

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  Admin on Wed Jan 06, 2010 9:45 pm

Optitech wrote:itu dia farel bermadah lagi..
kehadiran mu farel, bagai burung patah muncung yang menceriakan forum ini.

Hatiku bagai terpaut di pencawang landasan kereta api dek kehebatan idea kreatif ko yang muncul entah dari mana nak kemana.


hohoho! albino

Warkakakaa..

Dari mana plak ko dapat idea yang sehebat kapal selam teraccident dengan burung penguin di hutan atlantik nie?

Reka2 sungguh..hak3.

Miyavi wrote:Terasa plak aq farel ckp 2....uise... confused confused

apa yang ko terasa??

Admin
Admin

Posts : 108
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : Di dalam mindaku

http://myjmti.findtalk.biz

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  farel on Wed Jan 06, 2010 9:46 pm

dear miyavi...

huhuh..
rileks bro....
nothing personal...
aku puji tu...
cheers
aku tau ko berbakat...pandai berkata2...
"ketidaksedaran" tu lumrah alam...
hahahha...

aku pun sama gak... kekadang bila dok saja2...

"ketidaksedaran" melanda diri, mulalah terbit madah puisi...

hahhaa... apa pun... aku suka ngan bakat ko... cheers cheers cheers

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  Miyavi on Wed Jan 06, 2010 9:55 pm

same as u too my frenz....lets make this forum fun together...!! cheers cheers

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  farel on Wed Jan 06, 2010 9:57 pm

yeah... let's make it...

farel

Posts : 426
Join date : 2010-01-03
Location : cant believe... it's here..hahah

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  Miyavi on Wed Jan 06, 2010 10:04 pm

aq rsa post ni da selesai stkat ni jer..dgn lafaz bismillillah aq LOCKED up post ni...

<<<LOCKED PLEAZ>>> Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

_________________
--Miyavi Kazuma--

Miyavi
Admin

Posts : 371
Join date : 2010-01-01
Age : 26
Location : ProxyFireZ

Back to top Go down

Re: Surat Cinta

Post  Sponsored content Today at 8:26 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum