Navigation
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam
Wed Sep 09, 2015 2:48 am by sksportcar

» Homestay Di Kota Bharu
Sun Jan 25, 2015 10:52 pm by sksportcar

» Kereta Sewa Shah Alam
Tue Aug 05, 2014 8:54 am by sksportcar

» Bahasa Jepun: Ayat Seharian,Hari,Haribulan & Nombor
Mon Sep 23, 2013 8:43 pm by foxfoxer

» Tips nak hapuskan virus secara manual [On updates]
Tue Mar 19, 2013 8:38 am by Optitech

» Teknik defense dari virus and spyware [Auto]
Thu Jul 21, 2011 2:53 am by Optitech

» Virus shortcut kat pendrive
Thu Jul 21, 2011 12:27 am by Optitech

» Admin Kembali dengan Menyengat
Wed Jul 20, 2011 1:59 pm by Optitech

» Xcode Magazine - Penulisan daripada hacker
Wed Jul 20, 2011 12:45 pm by Optitech


Contoh Resume Terbaik

View previous topic View next topic Go down

Contoh Resume Terbaik

Post  Optitech on Tue Jan 05, 2010 11:17 pm

TSUMIRIN BIN ABDUL GHAFAR
25 Jalan 3/4
TamanBukit Indah
68000 Ampang
Selangor.
(Rumah pakcik saya)

MalaysiaAirlines System
2 Mei 2004

Tuan,

Memohon Pekerjaan di Malaysia Airlines System.


Sehubungan dengan perkara diatas, saya Tsumirin Bin Abdul Ghafar no k/
p 831021-10-5889 mahu memohon untuk bekerja disyarikat tuan dalam
bidang teknikal. Ini kerana saya sangat berminat & bersungguh2 sampai
tak boleh tido malam mengingatkan pekerjaan dalam bidang ini.
Walaupun begitu saye mengaku sebab saye mintak kerja disini kerana
saya juga adalah seorang petani anggur. Disebabkan begitu pihak tuan
kenalah ambil saya bekerja disini. Pihak tuan perlu tahu juga
bahawasanya bapa saya iaitu ABD GHAFAR adalah seorang ahli KWSP.
Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja saya serta merta akan
menyuruh bapa saya membekukan pengeluaran KWSP pihak tuan masa tua
nanti. Jika pihak tuan tak nak susah baiklah ambil saya bekerja
disini. Itu saja keotaian saya.
2. Untuk pengetahuan pihak tuan, disini saya akan tampilkan kelayakan
akademik dan pengalaman kerja saya sebelum ini kepada tuan.

3.Akademik
Sijil Pelajaran MalaysiaVokasional 1999-200
Matapelajaran: (gred)
>Bahasa Malaysia 6D
>Bahasa Inggeris 6D
>Sains 7E
>Matematik 6D
>Pendidikan Islam 5C
>Sejarah 7E
>Lukisan geometri 7E
>Teknologi air-condition 6D
>Kerja bengkel 3B
>Sijil Kemahiran Malaysia 2001-2002 (MLVK)
>Sijil Kejuruteraan Automotive (Tahap 1&2) dari Institut Latihan
>Perindustrian Kementerian Sumber Manusia Malaysia.

4. Pengalaman kerja
>Pembantu mekanik kereta di Yusuf Workshop, Ipoh, Perak
>Pembantu mekanik kereta di Dunlop Servitekar di Leboh Ampang,
Kuala Lumpur(kedai gemok) p/s (alignment kat situ tipu)
>Staff pejabat di Gesundheit Worldwide di Semabok, Melaka.
(pusat serenti)

5. Sukan & Sosial

Menyertai pasukan kompang Kampong Batu 38, Sekendi. Nama Kumpulan,
Gendang Senada.
Johan Bolasepak 7 sebelah anjuran KEMAS, jadi gol keper gilir-gilir
dengan Apai Stemroll JKR.
6. Hanya ini sahaja dapat saya tampilkan kepada pihak tuan. Diharap
dengan kelayakan yang saya ada, permohonan saya untuk bekerja
disyarikat tuan dapat dipertimbangkan oleh tuan. Dan saya berasa
gembira & seronok & akan belanja satu MAS makan sekiranya diterima
bekerja di syarikat tuan dan saya berjanji akan bekerja dengan
bersungguh-sungguh disamping bangun awal dan datang kerja awal. Saya
tak tipu nie. Walaupun saya pernah ponteng skolah dan ditangkap
beberapa kali saya akan insaf juga jika saya dapat kerja ini. Saya
tidak
akan hisap ganja lagi jikalau saya dapat kerja disini. Sekiranya saya
didapati bersalah dalam apa2 juga kesalahan pihak tuan tidak boleh
ambil tindakan yg kuat disamping menjentik jari saya sahaja.
Untuk makluman tuan saya sangat kurus jikalau dirotan sekali tulang2
saya akan bersepai dan pihak tuan akan mendapat susah yang amat
sangat. Saya juga berjanji tidak akan mencuri skru2 nat2 yg
lawa2.jika saya nak mencuri saya akan ambil sahaja dan masuk dalam
poket seluar itu tidak dikira mencuri. Saya pun dah penat menulis
segala nya bermula & berakhir dgn baik.
Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja hidup pihak tuan akan
berakhir dengan bacaan yasin. Dah kunjungan org ramai.

Sekian, terima kasih

Yang benar,

(Tsumirin Bin Abdul Ghafar)

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Contoh Resume Terbaik

Post  noteeth on Tue Jan 05, 2010 11:30 pm

wah Smile leh bt sample supaya xde buat silap mcm dia cat

noteeth

Posts : 185
Join date : 2010-01-01
Location : Planet #!

Back to top Go down

Re: Contoh Resume Terbaik

Post  Optitech on Tue Jan 05, 2010 11:37 pm

Kekeke..

ni satu lagi resume dari abeng..

>APPLICATION FORM
==================
> Name : Ah Boy
> Age : Still young
> Sex : Never-leh, still under age
> Religion : I only have experience praying my cat who dead 2 years before
> Race : I love to race, how you know?
> Nationality : I don't like National, I prefer Sanyo
> IC Number : xxxx-xx-6735. I don't like give my IC numberlah, secret!
> Telephone number : House no telephone
> Hand phone number : 01x-xxx3310. Siau ah, so sensitivelah.
> Address : Penang, Jelutong
> City : Norhaliza?
> Postcode : I never post anything, sum more I know only Da Vinci code!
> State : In my family, I am 2nd
> Country : I love to travel to Canada. Got many friends selling DVDs there
> Marriage status : Secret. Why u so ke poh one...?
> Email Address : ahboy@jinjangjoe.com
> Education Background : My teacher said not bad
> Working experience : Got loh...last time got sell pirated VCD, DVD & now Blue-Ray. U want ah?
> Father's name : Daddy
> Father's IC : You ask him lah...
> Mother's name : Mummy
> Mother's IC : You ask her yourself lah...
> Current Salary : Depends on my daddy mood loh...
> Expected Salary : As much as you can pay. More also can.
> When can start work : Depends on my mood
> Highest qualification: Fuuuh...very high one!
> Grade : I prefer Grade A1+
> College/University : College
> Signature : Can I use chop,ah?

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Contoh Resume Terbaik

Post  foronum on Tue Jan 05, 2010 11:48 pm

resume abeng terbaek ! xD

foronum

Posts : 281
Join date : 2010-01-03
Location : tempat paling best !

Back to top Go down

Re: Contoh Resume Terbaik

Post  emosh on Wed Jan 06, 2010 12:04 am

abeng sempoi

emosh

Posts : 75
Join date : 2010-01-04
Age : 25

Back to top Go down

Re: Contoh Resume Terbaik

Post  noteeth on Wed Jan 06, 2010 3:38 pm

up rep utk abeng admin.

noteeth

Posts : 185
Join date : 2010-01-01
Location : Planet #!

Back to top Go down

Re: Contoh Resume Terbaik

Post  Optitech on Wed Jan 06, 2010 4:49 pm

ko up rep aku ker noteeth??

Thanks bangat2!
Smile Smile

_________________
|----------------------------------------------------|




EXCUSE IS THE DUMBEST WAY TO ESCAPE

MAKLUMAN: Worksheet/Assignment Download Section hanya untuk pengguna berdaftar. Sila daftar untuk melakukan 'download'. Lepas dah click link, tekan kat perkataan "Skip Ad" bahagian atas belah kanan sekali. Pastu baru leh download.
Harap Maklum.

Optitech

Posts : 518
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : ProxyFireZ

http://sembangseposen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Contoh Resume Terbaik

Post  noteeth on Wed Jan 06, 2010 4:55 pm

xtau xtau xtau.

noteeth

Posts : 185
Join date : 2010-01-01
Location : Planet #!

Back to top Go down

Re: Contoh Resume Terbaik

Post  Admin on Wed Jan 06, 2010 9:41 pm

Berdasarkan post Optitech.

Spoiler:
TSUMIRIN BIN ABDUL GHAFAR
25 Jalan 3/4
TamanBukit Indah
68000 Ampang
Selangor.
(Rumah pakcik saya)

MalaysiaAirlines System
2 Mei 2004

Tuan,

Memohon Pekerjaan di Malaysia Airlines System.


Ni namanya surat ugutan terhormat..
isk3.

Sehubungan dengan perkara diatas, saya Tsumirin Bin Abdul Ghafar no k/
p 831021-10-5889 mahu memohon untuk bekerja disyarikat tuan dalam
bidang teknikal. Ini kerana saya sangat berminat & bersungguh2 sampai
tak boleh tido malam mengingatkan pekerjaan dalam bidang ini.
Walaupun begitu saye mengaku sebab saye mintak kerja disini kerana
saya juga adalah seorang petani anggur. Disebabkan begitu pihak tuan
kenalah ambil saya bekerja disini. Pihak tuan perlu tahu juga
bahawasanya bapa saya iaitu ABD GHAFAR adalah seorang ahli KWSP.
Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja saya serta merta akan
menyuruh bapa saya membekukan pengeluaran KWSP pihak tuan masa tua
nanti. Jika pihak tuan tak nak susah baiklah ambil saya bekerja
disini. Itu saja keotaian saya.

2. Untuk pengetahuan pihak tuan, disini saya akan tampilkan kelayakan
akademik dan pengalaman kerja saya sebelum ini kepada tuan.

3.Akademik
Sijil Pelajaran MalaysiaVokasional 1999-200
Matapelajaran: (gred)
>Bahasa Malaysia 6D
>Bahasa Inggeris 6D
>Sains 7E
>Matematik 6D
>Pendidikan Islam 5C
>Sejarah 7E
>Lukisan geometri 7E
>Teknologi air-condition 6D
>Kerja bengkel 3B
>Sijil Kemahiran Malaysia 2001-2002 (MLVK)
>Sijil Kejuruteraan Automotive (Tahap 1&2) dari Institut Latihan
>Perindustrian Kementerian Sumber Manusia Malaysia.

4. Pengalaman kerja

>Pembantu mekanik kereta di Yusuf Workshop, Ipoh, Perak
>Pembantu mekanik kereta di Dunlop Servitekar di Leboh Ampang,
Kuala Lumpur(kedai gemok) p/s (alignment kat situ tipu)
>Staff pejabat di Gesundheit Worldwide di Semabok, Melaka.
(pusat serenti)

5. Sukan & Sosial

Menyertai pasukan kompang Kampong Batu 38, Sekendi. Nama Kumpulan,
Gendang Senada.
Johan Bolasepak 7 sebelah anjuran KEMAS, jadi gol keper gilir-gilir
dengan Apai Stemroll JKR.

6. Hanya ini sahaja dapat saya tampilkan kepada pihak tuan. Diharap
dengan kelayakan yang saya ada, permohonan saya untuk bekerja
disyarikat tuan dapat dipertimbangkan oleh tuan. Dan saya berasa
gembira & seronok & akan belanja satu MAS makan sekiranya diterima
bekerja di syarikat tuan dan saya berjanji akan bekerja dengan
bersungguh-sungguh disamping bangun awal dan datang kerja awal. Saya
tak tipu nie. Walaupun saya pernah ponteng skolah dan ditangkap
beberapa kali saya akan insaf juga jika saya dapat kerja ini. Saya
tidak
akan hisap ganja lagi jikalau saya dapat kerja disini. Sekiranya saya
didapati bersalah dalam apa2 juga kesalahan pihak tuan tidak boleh
ambil tindakan yg kuat disamping menjentik jari saya sahaja.
Untuk makluman tuan saya sangat kurus jikalau dirotan sekali tulang2
saya akan bersepai dan pihak tuan akan mendapat susah yang amat
sangat. Saya juga berjanji tidak akan mencuri skru2 nat2 yg
lawa2.jika saya nak mencuri saya akan ambil sahaja dan masuk dalam
poket seluar itu tidak dikira mencuri. Saya pun dah penat menulis
segala nya bermula & berakhir dgn baik.
Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja hidup pihak tuan akan
berakhir dengan bacaan yasin. Dah kunjungan org ramai.

Sekian, terima kasih

Yang benar,

(Tsumirin Bin Abdul Ghafar)


Ni namanya surat ugutan terhormat..
hehehe

Admin
Admin

Posts : 108
Join date : 2010-01-01
Age : 24
Location : Di dalam mindaku

http://myjmti.findtalk.biz

Back to top Go down

Re: Contoh Resume Terbaik

Post  Sponsored content Today at 8:22 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum